Bramboráky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 7 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 1429.9 mg
- Vláknina 15877.8 mg
- Vitamín A 15877.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, osolíme a opepříme. Očištěné žampiony nakrájíme na poloviny, oloupané cibulky pokrájíme na kolečka.
-
2
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, opečeme na něm žampiony, přidáme cibulky a ještě krátce opečeme. Vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do pánve postupně doplňujeme zbylý olej, smažíme na něm 8 bramboráků po obou stranách.
-
3
Usmažené bramboráky rozložíme na plech, poklademe je žampiony s cibulí, na každý položíme 1/2 plátku sýru a vše opepříme.
-
4
Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut a podáváme posypaný nasekanou petrželkou.