Rizoto s rybím filé a paprikami
Suroviny
- 125 g Rýže loupaná
- 500 g Rajčata
- 400 g Filé z aljašské tresky
- 225 ml Voda pitná
- 50 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1.2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 3 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 488.3 mg
- Vláknina 7647.8 mg
- Vitamín A 7647.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v 225 ml osolené vody. Rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
-
2
Oloupanou cibuli i česnek nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na 3 lžících olivového oleje. Přidáme papriky, opékáme asi 5 minut. Přilijeme víno, vmícháme rýži, rajčata, sůl a pepř.
-
3
Omyté porce filé pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krátce je opečeme na 3 lžících oleje, přidáme k paprikové rýži a podusíme asi 5 minut.
-
4
Nakonec do pokrmu přisypeme nadrobno nasekané lístky bazalky a podáváme.