Slávky na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 15 g Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.4 l Víno bílé
  • 0.3 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 4400 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 2060.3 mg
  • Vláknina 4351.5 mg
  • Vitamín A 4351.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, posléze přidáme nakrájený česnek. Zalijeme 2 dl vody a vínem, přidáme svazek petrželky, bobkový list a osolíme.

  • 3

    V průběhu vaření hrnec 2x protřepeme. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřou, vyhodíme.

Komentáře k receptu