Slávky na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 26 g
- Sodík 4400 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 2060.3 mg
- Vláknina 4351.5 mg
- Vitamín A 4351.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.3 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme.
-
2
V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, posléze přidáme nakrájený česnek. Zalijeme 2 dl vody a vínem, přidáme svazek petrželky, bobkový list a osolíme.
-
3
V průběhu vaření hrnec 2x protřepeme. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřou, vyhodíme.