Třený velikonoční beránek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 10 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 85.6 mg
- Draslík 40.4 mg
- Vláknina 1154.6 mg
- Vitamín A 1154.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu vymažeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a vysypeme strouhankou. Zbylé máslo utřeme s cukrem do pěny a za stálého šlehání zapracujeme postupně celá vejce. Nakonec přimícháme mouku.
-
2
Těsto nalijeme do formy a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na střední příčce 25 - 30 minut.
-
3
Formu vyjmeme z trouby a necháme částečně prochladnout. Beránka vyklopíme, po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.