Špagety s lilky a Mozzarellou
Suroviny
- 400 g Lilek
- 200 g Mozzarella
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Špagety, Makarony
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Feferony
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.56 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 24 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 703.6 mg
- Vláknina 15477.2 mg
- Vitamín A 15477.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, rozčtvrtíme a upečeme na oleji. Necháme je okapat na papírové utěrce.
-
2
Na olivovém oleji opékáme nasekaný česnek a pokrájené feferonky asi 2 minuty. Přidáme rozkrájená rajčata, podusíme 10 minut a okořeníme.
-
3
Mozzarellu necháme okapat a krájíme ji na nudličky. Z omyté bazalky otrháme lístky.
-
4
Špagety uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s rajčatovou omáčkou, lilky, Mozzarellou a bazalkou,a upravíme na talíře.
-
5
Ihned podáváme.