Květák ve vinném těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 31 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 198 mg
- Draslík 828.3 mg
- Vláknina 12393.7 mg
- Vitamín A 12393.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme okapat.
-
2
Žloutky rozšleháme se 125 ml vody, vínem, moukou, špetkou soli a muškátu na hladké těsto. Necháme asi 10 minut odstát. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do těsta.
-
3
Růžičky květáku smáčíme ve vinném těstíčku, postupně je smažíme na oleji na pánvi asi 4 minuty do zlatova. Usmažený květák položíme na papírovou utěrku.
-
4
Růžičky květáku upravíme na talíře a ihned podáváme.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.