Tyrolská vinná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 500 ml Víno bílé
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bageta
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 958 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 303.9 mg
  • Draslík 702.3 mg
  • Vláknina 3189.8 mg
  • Vitamín A 3189.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar a víno nalijeme do hrnce, zahřejeme. Přidáme žloutek, rozkvedlaný se smetanou, na mírném ohni za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme. Osolíme a přidáme špetku skořice.

  • 2

    Bagetu nakrájíme na tenké plátky, na pánvi na másle je do zlatova opečeme.

  • 3

    Plátky bagety rozdělíme na talíře, zalijeme polévkou a posypeme drobně nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu