Brusinkové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 71.8 mg
- Draslík 444.4 mg
- Vláknina 3869.8 mg
- Vitamín A 3869.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety osolíme, opepříme a na lžíci másla opékáme po každé straně asi 3 minuty. Vyjmeme je, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě.
-
2
Do pánve přidáme ještě lžíci másla, necháme zpěnit. Vsypeme omyté a okapané brusinky, podusíme je 4 minuty, až popraskají. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody.
-
3
Omáčku osladíme, přimícháme nasekanou petrželku, estragon a vložíme kotlety. Krátce prohřejeme a podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou je rýže.