Krůtí prsa se zeleninou
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
- 600 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 200 g Zakysaná smetana
- 400 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 21 g
- Sodík 623 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 90.7 mg
- Draslík 368.7 mg
- Vláknina 15196.2 mg
- Vitamín A 15196.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá krůtí prsa nakrájíme na menší kostky a opečeme je v pánvi na oleji ze všech stran. Maso osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou.
-
2
K masu přidáme zeleninovou směs a opékáme asi 2 minuty. Přilijeme vývar, pod pokličkou vše podusíme asi 6 minut.
-
3
Zakysanou smetanu promícháme s nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme.
-
4
Krůtí maso se zeleninou rozdělíme na talíře, podáváme s bylinkovou smetanou a vařenými bramborami.