Míchaná zelenina s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 14 g
- Sodík 871 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 17.3 mg
- Draslík 967.6 mg
- Vláknina 17399.8 mg
- Vitamín A 17399.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme, oloupeme, mrkev nakrájíme na kolečka, celer, rajčata a ředkvičky na kostičky. Zelí krouháme na nudličky, pórek pokrájíme na půlkolečka a květák rozebereme na růžičky.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo a zeleninu na něm osmahneme. Zalijeme vývarem, vmícháme oba druhy rýže a pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut.
-
3
Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.