Míchaná zelenina s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Ředkvička
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Zelí čínské
  • 200 g Pórek
  • 60 g Rýže loupaná
  • 60 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 200 g Květák
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 871 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 17.3 mg
  • Draslík 967.6 mg
  • Vláknina 17399.8 mg
  • Vitamín A 17399.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, oloupeme, mrkev nakrájíme na kolečka, celer, rajčata a ředkvičky na kostičky. Zelí krouháme na nudličky, pórek pokrájíme na půlkolečka a květák rozebereme na růžičky.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo a zeleninu na něm osmahneme. Zalijeme vývarem, vmícháme oba druhy rýže a pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut.

  • 3

    Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu