Smažené kotlety se zeleninou
Suroviny
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Strouhanka
- 200 g Sýr smetanový tavený 45%
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vepřové kotlety
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.47 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 209 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 484 mg
- Draslík 889.9 mg
- Vláknina 9597.8 mg
- Vitamín A 9597.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety neklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Na rozehřátém oleji smažíme po každé straně 5 minut.
-
2
Smetanu rozšleháme se žloutky a taveným sýrem, ve vodní lázni ji umícháme do krému.
-
3
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, povaříme 7 minut, scedíme, prolijeme studenou vodou. Omyté listy špenátu podusíme na lžíci másla, osolíme a opepříme. Mrkev i celer osmahneme na lžíci másla, rozdělíme na talíře, obložíme špenátem, smaženými kotletami a krémem.