Citronová šlehačka s ostružinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr moučkový
  • 500 g Ostružiny
  • 20 g Cukr vanilka
  • 10 g Želatina bílá plátky
  • 500 ml Víno červené
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Pomerančová kůra
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 488.8 mg
  • Vláknina 29039.5 mg
  • Vitamín A 29039.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny namočíme do vody, za častého míchání rozpustíme.

  • 2

    Smetanu ušleháme spolu s moučkovým cukrem, vmícháme citronovou šťávu a kůru. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do šlehačky, naplníme do vypláchnutých pudinkových formiček a dáme na 4 hodiny chladit.

  • 3

    Víno, pomerančovou šťávu, skořici, hřebíček a vanilkový cukr povaříme 10 minut, přecedíme. Solamyl rozmícháme ve vodě, vlijeme do omáčky a necháme přejít varem. Nakonec přidáme omyté ostružiny a necháme vychladnout.

  • 4

    Šlehačku vyklopíme z formiček a podáváme s ostružinami ve víně. Každou porci ozdobíme snítkou máty a pomerančovou kůrou.

Komentáře k receptu