Králík s houbami a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 500 g Houby čerstvé
  • 1200 g Králičí maso
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.26 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Provensálské koření
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 786 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 2760.7 mg
  • Vláknina 20392.2 mg
  • Vitamín A 20392.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, oddělíme stehna a vykostíme hřbet.

  • 2

    Vykostěné filety opečeme na 2 lžících oleje, vyjmeme, stehna opečeme, osolíme a opepříme. Přidáme česnek a nasekanou cibuli, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata, zalijeme vývarem a dusíme 45 minut.

  • 3

    Očištěné houby opečeme na lžíci oleje, přidáme Solamyl (rozšlehaný ve víně), okapané fazole a vše krátce povaříme.

  • 4

    Vložíme filety a zvolna dusíme ještě 5 minut. Podle chuti osolíme, maso naporcujeme a na talířích obložíme dušenými rajčaty a houbami s fazolemi.

Komentáře k receptu