Jehněčí plec s bylinkovou kůrkou
Suroviny
- 1000 g Jehněčí plec
- 300 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 300 g Fazole bílé sterilované
- 2 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 22 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 171 mg
- Draslík 1164.4 mg
- Vláknina 10835.8 mg
- Vitamín A 10835.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, omyjeme a osušíme.
-
2
Střídku žemle nakrájíme na kousky, rozmixujeme s česnekem, petrželkou, bílkem, máslem, solí, pepřem a tymiánem. Vzniklou pastu naneseme ze všech stran na maso. Vložíme je do pekáče, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě pečeme 30 - 40 minut do měkka.
-
3
Fazolové lusky a fazole scedíme. Oloupanou cibuli porájíme na nudličky. Vše přidáme k masu, podlijeme trochou vody a pečeme ještě 10 minut. Nakonec pokrm osolíme, okořeníme pepřem a tymiánem.
-
4
Na talíře upravíme maso rozkrájené na plátky a obložíme zeleninou.
-
5
Podáváme s krajíčky tmavého chleba.