Roláda z mletého masa a brambor
Suroviny
- 500 g Brambory
- 500 g Pórek
- 700 g Maso mleté - mix
- 350 g Mrkev kořen
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 249 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 74.1 mg
- Draslík 806.3 mg
- Vláknina 17085.8 mg
- Vitamín A 17085.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme. Přidáme lžíci másla a ušleháme hustou kaši. Vmícháme do ní nasekanou petrželku, osmaženou cibuli, sůl a pepř.
-
2
Mleté maso promícháme s namočenou a vymačkanou žemlí, solí, pepřem. Směs na fólii rozválíme na placku, navrstvíme na ni kaši a pomocí fólie zavineme roládu. Vložíme ji do pekáče a upečeme v troubě do zlatova.
-
3
Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky a mrkev na kolečka. Zeleninu orestujeme na másle, zalijeme trochou vody, dusíme pod pokličkou. K měkké zelenině přilijeme smetanu a zahustíme moukou. Krátce povaříme, osolíme, opepříme.
-
4
Na mísu upravíme plátky rolády, obložíme je dušenou zeleninou a podáváme.