Vařený candát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Candát obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného a očištěného candáta naporcujeme, osolíme a pokapeme octem. Pokud má ryba silnější kůži, stáhneme ji.

  • 2

    Porce vaříme pod pokličkou na mírném ohni 10 - 12 minut.

  • 3

    Uvařeného candáta opatrně vyjmeme (maso je jemné a může se rozpadat) a polijeme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu