Vařený candát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 11 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchaného a očištěného candáta naporcujeme, osolíme a pokapeme octem. Pokud má ryba silnější kůži, stáhneme ji.
-
2
Porce vaříme pod pokličkou na mírném ohni 10 - 12 minut.
-
3
Uvařeného candáta opatrně vyjmeme (maso je jemné a může se rozpadat) a polijeme rozpuštěným máslem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.