Žemlová nádivka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 56 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 315.9 mg
- Draslík 153.9 mg
- Vláknina 114.3 mg
- Vitamín A 114.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
-
2
Slaninu pokrájíme na kostičky, necháme rozpustit. Přidáme máslo, když se tuk zaškvíří, vlijeme jej do mléka. Přidáme sůl, vejce, nasekanou petržel, plátky mandlí a na špičku nože muškátového květu. Vše dobře rozkvedláme a vlijeme do mísy na nakrájené žemle. Nádivku necháme 30 minut stát, jen občas obrátíme spodní vrstvu nahoru.
-
3
Pokud bude nádivka řídká, přisypeme trochu strouhanky, pokud bude suchá, přilijeme trochu mléka.