Kuře s majonézou
Suroviny
- 1000 g Kuře
- 200 ml Majonéza
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1195 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 1189.2 mg
- Vláknina 46.7 mg
- Vitamín A 46.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, svázané kuře uvaříme v osoleném vývaru, do kterého jsme přidali trochu octa.
-
2
Uvařené kuře vyjmeme, rozkrájíme, vykostíme a stáhneme z kůže. Maso vložíme do vychladlého vývaru a necháme odležet.
-
3
Potom kuře upravíme na mísu, pokryjeme majonézou ochucenou citronovou šťávou, octem, hořčicí, cukrem, pepřem, solí a worcesterem.
-
4
Podáváme s čerstvou zeleninou.