Kachna na divoko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 79 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 11.7 mg
- Draslík 332.9 mg
- Vláknina 13321.4 mg
- Vitamín A 13321.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou kachnu protkneme slaninou, osolíme.
-
2
V pekáči zpěníme máslo s jemně nakrájenou cibulí, přidáme koření a citronovou kůru. Vložíme připravenou kachnu, podlijeme vařící vodou a dusíme do měkka.
-
3
Měkkou kachnu vyjmeme, omáčku zahustíme lžičkou mouky, zředíme vývarem a vínem a chvíli povaříme.
-
4
Kachnu naporcujeme, procedíme na ni omáčku.
-
5
Podáváme se smaženými bramborovými kroketami nebo s jemnými noky.