Plněná zelná hlávka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1050 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 78.7 mg
- Draslík 1725.1 mg
- Vláknina 16241.1 mg
- Vitamín A 16241.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí povaříme v osolené vodě 10 minut a scedíme. Po vychladnutí odstraníme košťál, vykrojíme vnitřní část tak, aby zbyly jen velké listy.
-
2
Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli zpěníme.
-
3
Maso spolu se žemlí umeleme, přidáme slaninu s cibulí, sůl, koření, nasekané natě, vše promícháme.
-
4
Zelí naplníme masovou hmotou, převážeme provázkem a ve vývaru zvolna vaříme asi 60 minut.
-
5
Zelí vyjmeme, zbavíme provázku, nakrájíme na porce a pokapeme rozehřátým máslem.