Papriky plněné masem a zeleninou
Suroviny
- 100 g Pórek
- 250 g Hovězí maso mleté
- 200 g Špagety, Makarony
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kečup
- 0.27 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 68 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 56.5 mg
- Draslík 594.1 mg
- Vláknina 7970 mg
- Vitamín A 7970 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky u stopek odkrojíme a jádřince vyjmeme.
-
2
Na části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostičky rozkrájenou mrkev, na kolečka pokrájený pórek, maso, sůl a koření. Mírně podlijeme horkou vodou a dusíme 20 minut. Směsí naplníme připravené papriky.
-
3
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, scedíme je a promícháme s olejem. Vložíme je do olejem vymazané zapékací mísy, poklademe naplněnými paprikami, podlijeme kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pokrm zapečeme v dobře vyhřáté troubě.