Růžičková kapusta s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 500 g Kapusta růžičková
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Saturejka
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 138.6 mg
  • Draslík 255.6 mg
  • Vláknina 24397.8 mg
  • Vitamín A 24397.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kapustičky povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Mleté maso promícháme se solí, jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem, špetkou květu a nasekanými natěmi.

  • 3

    Pekáček vymažeme olejem, naplníme částí směsi, poklademe kapustičkami, opět navršíme maso a kapustičky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 4

    Sýr rozmělníme, zředíme mlékem a za stálého míchání roztavíme na hustou omáčku. Odstavíme z ohně, vmícháme vejce. Omáčku nalijeme na zapečený pokrm a dopečeme (15 minut). Před koncem pečení posypeme povrch nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Komentáře k receptu