Růžičková kapusta s mletým masem
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 500 g Kapusta růžičková
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 g Sýr smetanový tavený 45%
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Saturejka
- 1 špetka Muškátový květ
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.25 l Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 41 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 138.6 mg
- Draslík 255.6 mg
- Vláknina 24397.8 mg
- Vitamín A 24397.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kapustičky povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme je a necháme okapat.
-
2
Mleté maso promícháme se solí, jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem, špetkou květu a nasekanými natěmi.
-
3
Pekáček vymažeme olejem, naplníme částí směsi, poklademe kapustičkami, opět navršíme maso a kapustičky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
4
Sýr rozmělníme, zředíme mlékem a za stálého míchání roztavíme na hustou omáčku. Odstavíme z ohně, vmícháme vejce. Omáčku nalijeme na zapečený pokrm a dopečeme (15 minut). Před koncem pečení posypeme povrch nastrouhaným sýrem.
-
5
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.