Zelenina zapečená s mletým masem
Suroviny
- 300 g Kapusta hlávková
- 200 g Rajčata
- 300 g Vepřové maso mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Majoránka
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Koření Mleté maso
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 1 polévková lžíce Saturejka
- 0.23 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 20 g
- Sodík 375 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 176.9 mg
- Draslík 799.2 mg
- Vláknina 8117.2 mg
- Vitamín A 8117.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kapustu povaříme v osolené vodě několik minut, scedíme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Mleté maso promícháme se solí, kořením a prolisovaným česnekem.
-
3
Do zapékací mísy vymazané olejem vložíme část masa, nadrobno pokrájenou kapustu, rajčata a nasekané natě. Osolíme, znovu navršíme maso, zeleninu a natě. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Pokrm zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.