Kuličky z mletého masa se sardelkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 4 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 106.6 mg
  • Draslík 87.2 mg
  • Vláknina 773.4 mg
  • Vitamín A 773.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K mletému masu přidáme sardelovou pastu, bílek, špetku soli, promícháme a zahustíme trochou sójové mouky. Směs rozdělíme na 4 díly, každý zakulatíme a necháme v chladu 30 minut odležet.

  • 2

    Kuličky opečeme v horkém oleji. Tuk od pečení slijeme, do pánve přidáme mouku, osmahneme ji, zvolna přiléváme víno a mícháme do hladka. Omáčku povaříme, dosolíme, odstavíme z ohně, vmícháme žloutek a nasekané natě.

  • 3

    Opečené kuličky polijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu