Kuličky z mletého masa se sardelkami
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.25 l Víno bílé
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 4 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
- 1 polévková lžíce Sardelová pasta
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 53 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 106.6 mg
- Draslík 87.2 mg
- Vláknina 773.4 mg
- Vitamín A 773.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K mletému masu přidáme sardelovou pastu, bílek, špetku soli, promícháme a zahustíme trochou sójové mouky. Směs rozdělíme na 4 díly, každý zakulatíme a necháme v chladu 30 minut odležet.
-
2
Kuličky opečeme v horkém oleji. Tuk od pečení slijeme, do pánve přidáme mouku, osmahneme ji, zvolna přiléváme víno a mícháme do hladka. Omáčku povaříme, dosolíme, odstavíme z ohně, vmícháme žloutek a nasekané natě.
-
3
Opečené kuličky polijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.