Mletý steak ze skopového masa
Suroviny
- 250 g Skopová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Estragon
- 0.5 kávová lžička Saturejka
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Tymián sušený
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 32 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 425.6 mg
- Vláknina 6114 mg
- Vitamín A 6114 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, prolisovaným česnekem a vejcem. Ze směsi vytvarujeme 2 steaky a necháme je v chladu 30 minut odležet.
-
2
Očištěné papriky a spařená, oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Na části oleje osmahneme papriky, přidáme rajčata, osolíme a podusíme.
-
3
Na zbylém oleji opečeme steaky po obou stranách, navršíme na ně podušenou zeleninu, opepříme a podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou je rýže.