Myslivecký steak
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 400 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Mouka polohrubá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Žemle tuková
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Jalovec
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 1.41 polévková lžíce Olej stolní
- 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 12 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 272.4 mg
- Vláknina 2551.4 mg
- Vitamín A 2551.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Maso s vymačkanou žemlí a oloupanou cibulí jemně umeleme, přidáme vejce, sůl, rozdrcené koření, vše dobře promícháme.
-
2
Směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme steak a necháme 30 minut v chladu odležet.
-
3
Oloupané žampiony rozkrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Na části oleje zpěníme kolečka cibule, přidáme žampiony, osmahneme je, osolíme a chvíli podusíme. Přidáme hořčici, smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme.
-
4
Na zbylém oleji opečeme steaky po obou stranách, upravíme je na talíře a přelijeme omáčkou se žampiony.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.