Kalifornský mletý steak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Žemle tuková
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 0.94 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 4381 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 87.2 mg
  • Draslík 622.6 mg
  • Vláknina 10659.5 mg
  • Vitamín A 10659.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, 2 polévkové lžíce studené vody a promícháme. Ze směsi vytvarujeme dva steaky a necháme je odležet v chladu nejméně 30 minut.

  • 2

    Opečeme v horkém oleji po obou stranách.

  • 3

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, okurky pokrájíme na plátky.

  • 4

    Žemle rozkrojíme, vyložíme omytými listy salátu, na něj položíme steaky, poklademe je kroužky cibule a plátky okurek. Zakapeme kečupem, přikryjeme druhou polovinou žemle a podáváme.

Komentáře k receptu