Kalifornský mletý steak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 29 g
- Sodík 4381 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 87.2 mg
- Draslík 622.6 mg
- Vláknina 10659.5 mg
- Vitamín A 10659.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, 2 polévkové lžíce studené vody a promícháme. Ze směsi vytvarujeme dva steaky a necháme je odležet v chladu nejméně 30 minut.
-
2
Opečeme v horkém oleji po obou stranách.
-
3
Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, okurky pokrájíme na plátky.
-
4
Žemle rozkrojíme, vyložíme omytými listy salátu, na něj položíme steaky, poklademe je kroužky cibule a plátky okurek. Zakapeme kečupem, přikryjeme druhou polovinou žemle a podáváme.