Kachna plněná mletým masem
Suroviny
- 100 g Játra kachní
- 50 g Hrozinky
- 50 g Ořechy vlašské
- 75 g Mrkev sterilovaná
- 75 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150 g Vepřová plec
- 1000 g Kachna mražená
- 2.4 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Žemle tuková
- 1 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 71 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 105.7 mg
- Draslík 258.1 mg
- Vláknina 3369.7 mg
- Vitamín A 3369.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kachnu zevnitř i na povrchu osolíme. Očištěná a omytá játra nakrájíme na kousky. Vepřové maso omyjeme a pokrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studeným mlékem. Ořechy krátce opražíme na másle.
-
2
Připravené maso jemně umeleme s vymačkanou žemlí, přidáme játra, namočené rozinky, ořechy, mrkev s hráškem, vejce, sůl, nasekané natě, koření, zbylé mléko a brandy. Vše dobře promícháme.
-
3
Kachnu naplníme připravenou nádivkou a sešijeme. Vložíme ji do pekáče, osolíme, podlijeme horkou vodou, za občasného přelévání vypečenou šťávou upečeme.
-
4
Kachnu vyjmeme, naporcujeme a upravíme na mísu. Sádlo slijeme.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo těstovinami. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.