Kachna plněná mletým masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Játra kachní
  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 75 g Mrkev sterilovaná
  • 75 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 150 g Vepřová plec
  • 1000 g Kachna mražená
  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Žemle tuková
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 822 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 105.7 mg
  • Draslík 258.1 mg
  • Vláknina 3369.7 mg
  • Vitamín A 3369.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kachnu zevnitř i na povrchu osolíme. Očištěná a omytá játra nakrájíme na kousky. Vepřové maso omyjeme a pokrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studeným mlékem. Ořechy krátce opražíme na másle.

  • 2

    Připravené maso jemně umeleme s vymačkanou žemlí, přidáme játra, namočené rozinky, ořechy, mrkev s hráškem, vejce, sůl, nasekané natě, koření, zbylé mléko a brandy. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Kachnu naplníme připravenou nádivkou a sešijeme. Vložíme ji do pekáče, osolíme, podlijeme horkou vodou, za občasného přelévání vypečenou šťávou upečeme.

  • 4

    Kachnu vyjmeme, naporcujeme a upravíme na mísu. Sádlo slijeme.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo těstovinami. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře k receptu