Zelná polévka s masovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Maso mleté - mix
  • 200 g Brambory
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Cukr kostkový
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Libeček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1447 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 80.6 mg
  • Draslík 2440.3 mg
  • Vláknina 29258.9 mg
  • Vitamín A 29258.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. K mletému masu přidáme vejce, sůl, vymačkanou žemli, koření a nasekanou nať. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, které necháme v chladu odležet.

  • 3

    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zeli, sůl, cukr a koření. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Koření vyjmeme.

  • 4

    Ve zbylém vývaru uvaříme brambory, přidáme je k zelí, vložíme masové knedlíčky a povaříme ještě 10 minut. Nakonec do polévky přilijeme sójovou omáčku.

Komentáře k receptu