Salát z masových kuliček a fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jehněčí plec
  • 150 g Vepřová plec
  • 400 g Fazole vařené
  • 150 g Celer bulvový
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej salátový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 65.4 mg
  • Draslík 968.7 mg
  • Vláknina 15867.4 mg
  • Vitamín A 15867.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a namočíme do studené vody.

  • 2

    Maso i vymačkanou žemli jemně umeleme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, jemně rozkrájenou cibuli, koření a vše dobře promícháme.

  • 3

    Ze směsi krájíme stejné kousky, každý vytvarujeme do kuličky a necháme v chladu odležet.

  • 4

    Kuličky usmažíme v horkém oleji a osušíme papírovou utěrkou.

  • 5

    Vařené fazole promícháme s nastrouhaným celerem, kolečky cibule, solí, octem a olejem, nakonec přidáme masové kuličky. Salát necháme v chladu proležet a před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu