Salát z masových kuliček a fazolí
Suroviny
- 150 g Jehněčí plec
- 150 g Vepřová plec
- 400 g Fazole vařené
- 150 g Celer bulvový
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Žemle tuková
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej salátový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 39 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 65.4 mg
- Draslík 968.7 mg
- Vláknina 15867.4 mg
- Vitamín A 15867.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a namočíme do studené vody.
-
2
Maso i vymačkanou žemli jemně umeleme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, jemně rozkrájenou cibuli, koření a vše dobře promícháme.
-
3
Ze směsi krájíme stejné kousky, každý vytvarujeme do kuličky a necháme v chladu odležet.
-
4
Kuličky usmažíme v horkém oleji a osušíme papírovou utěrkou.
-
5
Vařené fazole promícháme s nastrouhaným celerem, kolečky cibule, solí, octem a olejem, nakonec přidáme masové kuličky. Salát necháme v chladu proležet a před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.