Jablka plněná mletým masem
Suroviny
- 100 g Hovězí maso vařené
- 100 g Šunka dušená
- 40 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 17 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 119.2 mg
- Draslík 271.2 mg
- Vláknina 7736.8 mg
- Vitamín A 7736.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a část dužiny, aby jablka zůstala celá, zakapeme je citronovou šťávou. Do každého jablka vložíme plátek šunky.
-
2
Maso jemně umeleme se zbylou šunkou, promícháme s vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Směsí naplníme jablka, povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Jablka urovnáme do zapékací mísy s rozehřátým máslem, podlijeme vínem a zapečeme ve vyhřáté troubě, až sýr zrůžoví.
-
4
Podáváme jako teplý předkrm.