Celer zapečený se sýrem a jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 31 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 148.1 mg
- Draslík 549 mg
- Vláknina 6484 mg
- Vitamín A 6484 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané celery uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme je a nakrájíme na plátky.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno urovnáme vrstvu celeru, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s osmaženou strouhankou, znovu navrstvíme celer, posypeme sýrem a poklademe na kolečka rozkrájenými, natrvdo vařenými vejci. Posypeme petrželkou, zalijeme jogurtem smíchaným se žloutkem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.