Celer zapečený se sýrem a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 148.1 mg
  • Draslík 549 mg
  • Vláknina 6484 mg
  • Vitamín A 6484 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané celery uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme je a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno urovnáme vrstvu celeru, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s osmaženou strouhankou, znovu navrstvíme celer, posypeme sýrem a poklademe na kolečka rozkrájenými, natrvdo vařenými vejci. Posypeme petrželkou, zalijeme jogurtem smíchaným se žloutkem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu