Nákyp z filé
Suroviny
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 0.5 l Mléko sójové
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.29 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 6 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 154.3 mg
- Draslík 55.3 mg
- Vláknina 253.1 mg
- Vitamín A 253.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 502.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou, mírně podlijeme vodou a zvolna dusíme.
-
2
Ze sójového mléka, mouky i másla připravíme bešamel, přidáme do něj žloutek, nasekanou petržel a sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Měkké filé na jemno umeleme a vložíme do vychladlého bešamelu. Vše promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou.
-
4
Hmotu dáme do vymazané a vysypané nákypové formy (nebo do pekáčku), zapečeme v troubě.
-
5
Podáváme s čerstvou zeleninou.