Rybí šňůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 7 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 101.2 mg
- Draslík 844.3 mg
- Vláknina 1340 mg
- Vitamín A 1340 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filety z mořského jazyka a lososa nakrájíme podélně na proužky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme. Proužky napichujeme po dvou na párátka, vždy jeden stočený plátek lososa a mořského jazyka.
-
2
Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli podusíme na másle, zalijeme vývarem a zvolna dusíme několik minut. Přidáme připravené ryby a vaříme 6 minut. Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Do vývaru vmícháme smetanu, špetku šafránu a povaříme do husta. Nakonec omáčku osolíme a přidáme jemně nasekaný kopr.
-
4
Rybí šňůrky na talíři omáčkou přelijeme.