Špenátová hnízdečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 375.3 mg
  • Draslík 632.5 mg
  • Vláknina 5333.7 mg
  • Vitamín A 5333.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nadrobno pokrájíme a spolu s rozetřeným česnekem ji osmahneme na oleji. Přidáme omyté a okapané listy špenátu, za stálého míchání je chvíli podusíme. Okořeníme solí a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

  • 2

    Připravený špenát rozdělíme do 4 keramických mističek. Uprostřed vyhloubíme důlek, vložíme do něj syrový žloutek a posypeme nastrouhaným sýrem. Hnízdečka zapečeme v předem vyhřáté troubě.

  • 3

    Podáváme s tmavým pečivem.

Komentáře k receptu