Kapustová pomazánka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kapusta hlávková
  • 80 g Droždí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 923 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 199.3 mg
  • Draslík 869.3 mg
  • Vláknina 4102.5 mg
  • Vitamín A 4102.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, rozdrobíme na ni droždí a mícháme. Když se droždí rozpustí, přilijeme několik lžic vývaru a přidáme najemno pokrájenou kapustu podušenou se stroužkem česneku. Podle chuti osolíme, nakonec vmícháme rozšlehané vejce.

  • 2

    Pomazánku necháme vychladit a mažeme ji na plátky tmavého chleba. Ozdobíme nasekanou pažitkou a plátky rajčat.

Komentáře k receptu