Treska s jemnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 3 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 57.3 mg
- Draslík 653.7 mg
- Vláknina 1050.2 mg
- Vitamín A 1050.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole rozehřejeme máslo a opečeme na něm po obou stranách omyté, mírně osolené porce ryby. Vyjmeme, necháme na teplém místě.
-
2
Na zbylém másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, petrželku, špetku citronové kůry a sardelovou pastu. Mírně podlijeme a zvolna dusíme asi 10 minut.
-
3
Do omáčky vložíme porce tresky, necháme krátce přejít varem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami, ozdobenými snítkou petrželky.