Krůtí maso pečené s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 17 g
- Sodík 901 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 117.5 mg
- Draslík 689.3 mg
- Vláknina 7875.2 mg
- Vitamín A 7875.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme omytá a osolená krůtí stehna, dusíme je doměkka. Podle potřeby maso podléváme zeleninovým vývarem. Měkká stehna vyjmeme a vykostíme.
-
2
Propláchnutou rýži povaříme asi 2 minuty, scedíme a zalijeme šťávou, ve které jsme dusili maso. Přidáme majoránku, utřený česnek, podušený hrášek, nakrájené maso ze stehen, vše zamícháme. Zalijeme vývarem a dáme péci do trouby asi na 20 minut.
-
3
Při podávání posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.