Pórkové omelety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 11 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 255.1 mg
- Draslík 1347 mg
- Vláknina 25358 mg
- Vitamín A 25358 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.9 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný pórek uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo, pórek na něm osmahneme.
-
2
Vejce rozšleháme s mlékem, solí a moukou, nalijeme na osmahnutý pórek, posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme ve vyhřáté troubě.
-
3
Omeletu rozdělíme na 4 díly, posypeme nasekanou petrželkou a upravíme na talíře.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.