Grilovaný dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 30 g Ořechy lískové
  • 60 g Cukr krupice
  • 3 ks Jablka
  • 3 ks Hrušky
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 185.2 mg
  • Draslík 736.4 mg
  • Vláknina 18326 mg
  • Vitamín A 18326 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka, hrušky a oloupaný celer nahrubo nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme rozinky, mleté oříšky, žloutky, cukr, vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků se špetkou soli.

  • 2

    Z alobalu utvoříme misky, vymažeme je olejem a naplníme připravenou směsí. Povrch alobalu necháme pootevřený.

  • 3

    Misky urovnáme na plech a dáme do trouby pod gril zapéci.

  • 4

    Dezert podáváme v alobalu.

Komentáře k receptu