Treska v rýži a rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 71.9 mg
- Draslík 978.3 mg
- Vláknina 5111.5 mg
- Vitamín A 5111.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme okapat.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme a nadrobno nakrájíme.
-
3
Omytou tresku pokrájíme na plátky, vložíme do kastrolu, přidáme jemně rozkrájenou cibuli osmaženou na oleji, rajčata, rozetřený česnek, rýži, nasekanou petrželku a sůl. Poklademe vločkami másla, mírně podlijeme vodou a pečeme pod poklečkou asi 10 minut. Pokrm dopékáme bez pokličky.