Lívance z rajčat a ovesných vloček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 šálek Mléko sójové
  • 2 šálek Ovesné vločky
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 122.9 mg
  • Draslík 856.5 mg
  • Vláknina 25464 mg
  • Vitamín A 25464 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 315.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vločky namočíme do studené vody a necháme do druhého dne v chladničce.

  • 2

    K nabobtnalým vločkám přilijeme mléko, osolíme a vaříme asi 10 minut na hustší kaši. Do prochladlé kaše vmícháme žloutky, tekuté máslo, oloupaná a jemně nakrájená rajčata, sůl, nasekanou petrželku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.

  • 3

    Lívanečky upečeme na másle na pánvičce nebo na lívanečníku obvyklým způsobem.

  • 4

    Podáváme s hlávkovým salátem jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečeným masům.

Komentáře k receptu