Lívance z rajčat a ovesných vloček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 14 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 122.9 mg
- Draslík 856.5 mg
- Vláknina 25464 mg
- Vitamín A 25464 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 315.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vločky namočíme do studené vody a necháme do druhého dne v chladničce.
-
2
K nabobtnalým vločkám přilijeme mléko, osolíme a vaříme asi 10 minut na hustší kaši. Do prochladlé kaše vmícháme žloutky, tekuté máslo, oloupaná a jemně nakrájená rajčata, sůl, nasekanou petrželku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
-
3
Lívanečky upečeme na másle na pánvičce nebo na lívanečníku obvyklým způsobem.
-
4
Podáváme s hlávkovým salátem jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečeným masům.