Zeleninové knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 24 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 151.3 mg
- Vláknina 5291.4 mg
- Vitamín A 5291.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky, podusíme ji na kousku másla s několika lžícemi vody. K měkké zelenině přidáme na kostičky pokrájenou osmaženou žemli.
-
2
V míse smícháme žloutek, mléko a mouku. Přidáme dušenou zeleninu, kostičky žemle, sůl, nakonec pevný sníh, ušlehaný z bílků.
-
3
Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, uvaříme je v osolené vodě (asi 10 minut) a necháme okapat. Posypeme je strouhankou osmaženou na zbylém másle. Podáváme ihned jako přílohu k masu.