Zeleninové knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kedlubna
  • 100 g Květák
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 151.3 mg
  • Vláknina 5291.4 mg
  • Vitamín A 5291.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky, podusíme ji na kousku másla s několika lžícemi vody. K měkké zelenině přidáme na kostičky pokrájenou osmaženou žemli.

  • 2

    V míse smícháme žloutek, mléko a mouku. Přidáme dušenou zeleninu, kostičky žemle, sůl, nakonec pevný sníh, ušlehaný z bílků.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, uvaříme je v osolené vodě (asi 10 minut) a necháme okapat. Posypeme je strouhankou osmaženou na zbylém másle. Podáváme ihned jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu