Krocan po mexicku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 250 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 1500 g Krocan
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Feferony
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 135.6 mg
  • Draslík 753.2 mg
  • Vláknina 2866.5 mg
  • Vitamín A 2866.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého krocana osolíme a dáme péci do trouby. Během pečení maso potíráme olejem, mírně podléváme zeleninovým vývarem.

  • 2

    Měkkého krocana vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme. Šťávu procedíme, přidáme protlak a znovu povaříme.

  • 3

    Krocana naporcujeme, upravíme na talíře, obložíme celými opečenými rajčaty a osmahnutými feferonkami.

  • 4

    Podáváme s dušenou kari rýží.

Komentáře k receptu