Krocan po mexicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 29 g
- Sodík 514 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 135.6 mg
- Draslík 753.2 mg
- Vláknina 2866.5 mg
- Vitamín A 2866.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého krocana osolíme a dáme péci do trouby. Během pečení maso potíráme olejem, mírně podléváme zeleninovým vývarem.
-
2
Měkkého krocana vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme. Šťávu procedíme, přidáme protlak a znovu povaříme.
-
3
Krocana naporcujeme, upravíme na talíře, obložíme celými opečenými rajčaty a osmahnutými feferonkami.
-
4
Podáváme s dušenou kari rýží.