Kuře na divoko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 813 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 63 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 201.5 mg
- Draslík 477.5 mg
- Vláknina 65.8 mg
- Vitamín A 65.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, omyté kuře rozřízneme v prsíčkách, maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a posypeme rozdrceným jalovcem. Poloviny kuřete stočíme prsíčky ke hřbetu a necháme v chladu proležet.
-
2
Marinované porce upevníme tak, aby se nerozevíraly, za stálého otáčení a potírání olejem je opékáme na grilu doměkka.
-
3
Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.