Kapustové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapusta hlávková
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Salám krůtí měkký
  • 4 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 264.7 mg
  • Draslík 609.7 mg
  • Vláknina 6945.1 mg
  • Vitamín A 6945.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na jemno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájený salám a zaprášíme moukou. Vložíme očištěnou, rozkrájenou kapustu, koření a rozetřený česnek. Zamícháme a dusíme asi 15 minut. Během dušení ještě občas mícháme. Nakonec vmícháme 2 vejce a po ztuhnutí necháme směs vychladnout.

  • 2

    Z vychladlé směsi tvarujeme řízky, obalíme je v hladké mouce, vejcích a ve strouhance, zprudka osmažíme na oleji.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu