Kapustové řízky
Suroviny
- 400 g Kapusta hlávková
- 100 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Salám krůtí měkký
- 4 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Majoránka
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 12 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 264.7 mg
- Draslík 609.7 mg
- Vláknina 6945.1 mg
- Vitamín A 6945.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na jemno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájený salám a zaprášíme moukou. Vložíme očištěnou, rozkrájenou kapustu, koření a rozetřený česnek. Zamícháme a dusíme asi 15 minut. Během dušení ještě občas mícháme. Nakonec vmícháme 2 vejce a po ztuhnutí necháme směs vychladnout.
-
2
Z vychladlé směsi tvarujeme řízky, obalíme je v hladké mouce, vejcích a ve strouhance, zprudka osmažíme na oleji.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší.