Pórek s rýží a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 8 g
- Sodík 905 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1132.3 mg
- Vláknina 24796 mg
- Vitamín A 24796 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.5 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý pórek nakrájíme na menší kousky, povaříme ve 4 dl osolené vody s olejem a mletou paprikou.
-
2
Po 15 minutách varu přidáme rýži, rajčatový protlak (zředěný 1 dl) vody a zvolna necháme přejít varem. Nakonec do pokrmu přidáme zelené olivy a nasekanou petrželku.