Dušená mrkev po švýcarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 432 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 37.4 mg
- Vláknina 12253.2 mg
- Vitamín A 12253.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme na něj mrkev a cibuli, osolíme, přidáme cukr a koření. Mícháme na mírném ohni, dokud cukr nezkaramelizuje. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka.
-
3
Před koncem dušení zaprášíme porkm moukou a ještě krátce podusíme.
-
4
Vhodnou přílohou je rýže.