Dušená mrkev po švýcarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Mrkev kořen
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Cukr kostkový
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.35 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 432 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 37.4 mg
  • Vláknina 12253.2 mg
  • Vitamín A 12253.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme na něj mrkev a cibuli, osolíme, přidáme cukr a koření. Mícháme na mírném ohni, dokud cukr nezkaramelizuje. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka.

  • 3

    Před koncem dušení zaprášíme porkm moukou a ještě krátce podusíme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu