Vepřová panenka v listovém těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 39 g
- Sodík 792 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 167.8 mg
- Draslík 939.8 mg
- Vláknina 3475 mg
- Vitamín A 3475 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou panenku nakrájíme na 4 stejné kusy, protkneme hranolky slaniny, osolíme a opepříme. Maso opečeme na oleji po všech stranách.
-
2
Do výpeku z masa přidáme očištěnou nastrouhanou mrkev, celer a jemně nakrájenou cibuli. Přidáme zbylý pepř a chvíli restujeme. Přilijeme víno a vše povaříme na hustší směs.
-
3
Listové těsto rozválíme na plát a rozkrájíme na 4 proužky. Těsto pokryjeme připravenou směsí, přidáme maso, balíme tak, aby konec panenky přesahoval okraj těsta.
-
4
Na vymazaný pekáč urovnáme zabalené panenky spojem dolů, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
5
Podáváme šikmo rozkrojené na dušené zelenině.