Slané sýrové pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 210 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Mascarpone
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 217.6 mg
  • Draslík 150.1 mg
  • Vláknina 3034.8 mg
  • Vitamín A 3034.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, změklé máslo, žloutky, kypřicí prášek, mléko a špetku soli smícháme v hladké těsto. Necháme je v chladu asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Těsto vyválíme na pomoučeném vále, potřeme vejcem, posypeme nastrouhaným sýrem, drceným kmínem, mákem a solí. Formičkou vykrajujeme z těsta různé tvary a klademe je na plech, pokrytý pečicím papírem.

  • 3

    Pečeme v silně vyhřáté troubě do růžova.

Komentáře k receptu